21 Temmuz 2013 Pazar

Siğiller Nasıl,Neden Oluşur? Nasıl Bulaşır?

Siğiller, cilt hastalıkları arasında en sık görülenlerden biridir. Eğer, sizlerde de siğil şikâyetleri varsa makalemiz yardımıyla hastalığı daha yakın takibe alarak;  oluşma nedenleri, belirtileri tıbbi ve alternatif tedavi imkânlarına dair birçok önemli konuyu başlıklar altında inceleyebilirsiniz.
Siğiller, görünüşleri itibariyle estetik açıdan olumsuzluk yaratsalar da çoğunlukla zararsız yapılardır. Tedavi ile iyileşme sağlanabileceği gibi zamanla kendiliklerinden de yok olurlar.
Siğiller, gençlere ve yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görülürler. Cilt üzerinde meydana gelen kabarık, nasırımsı ve sert bir kitle şeklindeki oluşumlardır. Vücudun tüm bölgelerinde oluşabilirler, fakat çoğunlukla el, yüz, diz ve genital bölgede daha fazla görülür. Genellikle ağrısız oluşumlardır. Birkaç ay veya yıl içinde hastalıklı bölgede iz bırakmadan yok olurlar. Fakat ayak tabanı siğillerinde, tabana uygulanan yürüme basıncının etkisiyle genellikle siğiller deri içine gömülüdür ve ağrılıdır. Tedavi edilmesi gerekir. Aynı zamanda yüz ve genital bölge siğillerinde iyileşme uzun yıllar sürebileceğinden ve estetik rahatsızlık verdiğinden tedavisi gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder